torstai 27. helmikuuta 2014

Emma.

Jälleen yksi Emma. 
Tuoli on löytö Turusta mimmin kirpparilta ja vaikka sen itsekkin siellä näin, teki hankinnan sekkuni Piia.
tuoli on tehty super hyvin aikoinaan ja todellakin on vanha, sieltä ihan 1900-luvun alusta. Se on täyttä heinää ja hevosenjouhta. 
Selän pystyykin säästämään kokonaan ja ajattelin vielä ne jouhetkin jemmata takaisin vaikka perheessä on allergikko ;)Jouset oli kyllä eläneet jo elämänsä, on ne siellä jo sata vuotta olleetkin pienellä entrauksella joten oli aikakin solmia ne uudelleen.


Tämän hetken tilanne vasemmalla ja karu röyhelöviritys on alkuperäinen. 
Uuteen verhoiluun ei röyhelöä kuulemma tule ja ymmärrän täysin hyvin :D
Sitäpaisi, tässä on niin kauniit jalat että mitä niitä peittämään.
Myöhemmin lisää tästä!


Runebergin päiväkin meni, ja leivoin Gallerialle Runebergin torttuja


Suklaaleivos joita leivoin naapurinnaisten maanantai ilta teelle.
Kuva päivää myöhemmin kuin se olisi pitänyt ottaa, mutta hyvää oli. Ohje oli muistaakseni yhteishyvä lehdestä.


Karjalanpiiraita ja ruisnaksuja
Karjalanpiiraat on äitini, tai oikeastaan mummuni Räisälästä tuoma perinne. Muutamasti olen itsekkin leiponut (koska äidin tekemät on silti aina parempia) ja käytän pohjissa pastakonetta sillä pohjien teko puikulalla ei onnistu.
Ruisnaksut tulivat meille naapurin Kaisalta. Kaisa on ihmenainen, joka osaa käyttää kaiken vanhentuvan hyödyksi. Eli vanhat leivät pikkupaloiksi, suolaa, valkosipulia ja öljyä perään ja uuniin paahtumaan. Tosi hyviä!


Siemenleipää ja näkkäriä.
Ruisnäkkäri on vähän samaa kuin karjalanpiiraiden pohjat, uuniin vaan sellaisenaan paistumaan. Turun näyttelyn avajaisiin tein näitä ja niiden päällä oli merileväkaviaari levitettä.
Siemenleipäähän voi tehdä mistä vaan siemenistä. On hyvää rouskia sellaisenaan tai voin kera. Te, jotka ette halua kuulla valittamista, voitte sulkea blogin tässä kohtaa, seuraa nimittäin pieni avautuminen HopLopista.

Aluksi jo totean, että onhan se ihan omaa tyhmyyttä ängetä sinne, varsinkaan hiihtolomaviikolla.
Kävin nyt kuitenkin kahden lapseni kanssa. 
Pöydät olivat melkolailla täynnä, jouduin sijoittamaan itseni pöytään joka oli jonkun ison tanssipelin vieressä jossa volymit olivat kohdillaan. Hirveä jytä ja pauke hermostutti minut jo siis kättelyssä, puhumattakaan yleisestä hälinästä, huudosta ja pelien äänistä, jatkuvasti korvaan mankuvista lapsista joiden oli nälkä ja teki  mieli sitä sun tätä. Olivat siis hekin valmiiksi kierroksilla metelistä.
No, what a hell, syödään lounas täällä, varsinkin kun tarjonta oli uudistunut ja ruuat näyttivät oikeastaan ihan hyviltä.
Tilasin lapsille Hot dogit 3,50e ja ja itselleni vuohenjuusto 5,90 toastin joka kuvassa oli ihanan näköinen kolmio toast.
Lapsille pillimehut a 1,50e kpl. 
rahaa kului siis 16e
Menimme pöytään jossa rätinjäljet näkyivät vielä edellisen pettyjän jäljiltä. 
Mukavan odottelun jälkeen saimme pöytään kaksi pienenpientä sämpylää, joiden välissä koko aamun grillissä olleet ruttuiset nakit, lisukkeena ketsuppi.
Mini kokoisen chiabatan joka ei kolmia ollut nähnytkään, ja jonka välissä pari siivua vuohenjuustoa ja palanutta paprikaa mutta juusto ei silti ollut kunnolla sulanut. Miten tämäkin on mahdollista, palanutta ja sulamatonta samassa leivässä? korjaan pullavassa leivässä, ei toastissa.
Söimme sitten mitä söimme ja päätin lähteä valmistamaan lapsilleni RUOKAA kotiin.
Eikö varsinkin tälläisessä paikassa jossa asiakkaina ovat lapset, olisi tärkeää ruuan olla huipputasoista?
16e. Kiitos ja Anteeks.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!