perjantai 21. maaliskuuta 2014

All you need is LEVI part 1


Tällä kuvalla on hyvä aloittaa. 
Tehtiin perheen kesken Leville (Kittilässä) 5 päivän reissu. Varasin mökin viikon ennen lähtöä ja vaikkei tällä varo ajalla suuria odotuksia mökistä ollut, oli se tosi positiivinen yllätys. Kodikas pieni mökki, josta löytyy ihan kaikki tarpeellinen.

Jottei lomailu olisi liian helppoa, meinasi koko reissu kariutua jo ennen sen alkamista - lauantai iltana huomattiin, että valmiiksi pakattu automme  vuosi bensaa moottoriin ( hyvä että huomattiin edes tässä kohtaa, sehän ois voinu syttyä palamaan!) ja tajuttiin heti että sillä ei muuten ajeta metriäkään. 

Kello oli jotakuinkin 10 illalla ja vaihtoehdot lähtemiselle oli aika vähissä, junatkin oli täynnä. 
Tällä kertaa oli onni että jaoin tän itkuvirren myös facebookissa, sillä lapsuuden ystäväni Pirkkalasta ilmoitti statukseeni että heiltä liikenisi auto lainaan, ja ettei lomaa saisi nyt perua. 
Kyllähän siinä melkoinen kynnys on lainata tuosta vaan auto parin tuhannen kilometrin matkalle 5 henkiseltä perheeltä, mutta molemmat vakuuttivat että autolaina on ihan ok. Niinpä me päädyttiin puolen yön jälkeen hakemaan Pirkkalasta Foortti ja aloitettiin uusi pakkauskierros. 
Alkuperäisen suunnitelman mukaan ajamaan piti lähteä kuudelta mutta kun yö venyi venymistään, ei yksinkertaisesti päästy ennen kasia matkaan. 11h ajettiin, Oulussa pysähdyttiin kerran kunnolla. Ja Foortti kuljetti meidät turvallisesti perille! 
(Foorttin c-max on btw melkonen pikkujätti. Keskimmäisen takapenkin saa kokonaan kumolleen ja siihen väliin mahtui loistavasti sukset ja laudat!) 

KIITOS Riikka ja Sami!!!
<3
Mie olen niin kiitollinen, ja ylipäätään olin puulla päähän lyöty että se vitutuksen määrä, joka alkuyön aikana nousi, kääntyikin onnen nauruksi! 
Pienet mini laskijat!
Oli huippua laskea lasten kanssa, kun päästiin kaikki isoihin rinteisiin yhessä.
Hertta laski valjaissa ja hienosti laskikin. Oliver jo onkin niin huippu että hakee metsäreiteiltä lisää jännitystä laskuihin. Hyvä niin, siinä sitä kehittyy kun kokeilee rajojaan.


Aina jotain matkasta unohtuu.
Kuten harjat, kihartimet, suoristimet, suihkeet ja muut tukan laittoon tarvittavat. 
Tyypillinen kampaaja siis.
Hätä keksii keinot. FOLIOT!
Juha Tapiolle pyhitin neljä folio pötkylää, Neljän suoralle 6.
Pesin, kuivasin ja rullasin foliot. Tokalla kerralla suihkuttelin lakkaa kun foliot oli päässä ja pysyivät paremmin. Foliot oli päässä ehkä tunnin. Näppärää.


Vasemmalla neljän folion kiharat ja oikealla kuuden.


Voi sitä lasten riemua kun oli lunta millä telmiä!
Kannettiin sitä vadissa saunaankin jotta lapset pääsi edes kerran tänä talvena pyörittelemään lumipalloja! Neljäs vuosi Levillä ja kelit oli ihan parhaat!
Ei tuulta, silkkaa aurinkoa ja noin -6. Bongattiin ilmapallo


Yritettiin olla low-budjetilla reissussa joten tehtiin ruuat yhtä päivää lukuunottamatta mökissä.
Tuoretta lohta, kreikkalaista salaattia, ja tietenkin viiniä.
Okei, näin terveellisesti ei reissu silti todellakaan mennyt mutta jätetään kertomatta niistä makkaroista, lihiksistä ja ranuista.

 Viinillä Bistrossa.
Wandan ja Simon kanssa lenkillä ja harhauduttiin auringon pakottamana Bistron terassille. Koirat hyppäs takin sisään lämmittelemään siksi aikaa.
Tapani mukaan möläytin taas mukavasti kun muuan vanhempi rouva ihmetteli koiria kaulalla; "niin, nämä on eläviä turkiksia, ei tarvitse nylkeä", ja samassa tajusin naisen päällä olevan ainakin 10 pupua.
Käännyin vähin äänin omaan pöytääni.


Tuikku!
Korkeuksissa oleva jätte kiva auringonotto ravintola.Niille, joita laskettelu kiinnostaa, voin todeta että viime talvena hankkimani Flown siteet on tosi hyvät. 
Vanhat Burtonin siteet oli aina ärsyttävä säätää joka laskuun uudelleen remmeineen päivineen. 
Flown siteet voi koko ajan olla sopivalla kireydellä, ne saa takaa auki ja yhdellä napsautuksella jalkaan. Ei tarvii enää pyllistellä rinteissä.
K-kakkosen roosanauhalauta (onpa hieno sana) on ollut pari talvea ja tykkään siitäkin ihan kamalasti. Oliver harjoittelee jo kolmatta talvea lautailua mutta vieläkään ei isompiin rinteisiin uskalla sen kanssa lähteä. 
Uusi eturinteillä oleva putkimattohissi on tosi hyvä paikka tälläsen reenaamiseen. Täällä Herttakin laski itsekseen.Kahtena päivänä lapset oli pari tuntia lastenmaan tenavatokassa, eli hoidossa. 
Siellä oli tosi kivat tädit, ja lapsilla oli huisin hauskaa. Sinne sai ottaa eväitä ja valita ollakko sisällä vai ulkona. 
Hinta kahdesta lapsesta on suolainen, (7v 6e/h , 4v 9e/h) muttei niin paha etteikö se olisi ollut sen väärtti kun päästiin kaksin päästelemään oikein kunnolla! 


Seuraavassa postissa hiukan lisää, mm yöelämästä ;)

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!