torstai 21. elokuuta 2014

Galleriasta Kampukselle

Asioilla on tapana järjestyä ja unelmien toteutua - Näin en ookkaan hetkeen sanonut mutta tuntuu aika hyvältä sanoo se!
Kolme vuotta Tampereen ammattikorkeakouluun hakeneena, varasijalta pääseminen tuntuu melkoiselta lottovoitolta.

TAMKiin sairaanhoitajaksi hakijoita on joka vuosi ollu ihan tajuton määrä, viime keväänä ensisijaisia hakijoita oli 600, joista 60 sai paikan monimuoto-opetuksessa. Alunperin paikkoja oli jaossa 30, mutta määrärahojen lisäyksen johdosta määrä tuplaantui, mun onneksi. Aikaisempina vuosina olen ollut alle kymmenen varasijan joukossa, mutta ainuttakaan peruutusta ei aikuispuolella ole tullut. Ryhmissämme on vain 6 opiskelijaa, jotka eivät ole pohjakoulutukseltaan lähihoitajia taikka opisto- asteen sairaanhoitajia. Vararehtorin sanoin, ollaan siis melko onnekkaita!

Sain siis tietää paikansaamisesta 4 päivää ennen koulun alkua ja valvottu yö tuli heti vietettyä, jotta mitä sille ihan hyvälle elämälle, joka viime syksynä sh opinnot luovuttaneina järjestettiin, nyt kävisi.
Päätös oli kuitenkin siinä mielessä helppo että jos en nyt ottaisi paikkaa vastaan, vaikeutuisi se jatkossa entisestään kun en olisi enää ensikertalainen hakija.
Onneksi työnantajani oli varsin ymmärtäväinen ja asiat saatiin järjestettyä seuraavan päivän aikana. 

Viime viikolla sain vielä tarjota ihanille työnaapureilleni, Nagual ja Opuntia, brunssin, ja viettää gallerialla sunnuntaina ravintolapäivää. Tämä viikko onkin jo oltu täysillä koulussa ja onhan siellä ihan mahtavaa!

I feel Lucky!!
Ravintolapäivänä tarjolla oli 

Johan & Nyströmin tee tai kahvi
Suklaa-punajuuri kakkua, macadamia pähkinä raidalla.
Myös gluteeniton, sokeriton ja maidoton versio.Täällä ollaan ja vaikea sitä on vieläkin käsittää!
Vaikka anoppi on käynyt hermoille painostaessaan meitä molempia (mieheni aloittaa insinööri opinnot samassa talossa) opiskelemaan unelma ammattiimme, ja johonkin joka turvaa tulevaisuuden paremmin kuin yrittäjän taakka niskoillamme, täytyy tuota lohikäärmettä kiittää, ja ihmetellä sitkeyttään vaikka puhelimessa on uteluihin joskus ärähdetty oikein kunnollakin.
3,5 vuoden päästä onkin sitten helppo osoittaa syyttävää sormea lohikäärmeen suuntaan ellei unelmat toteudukkaan :D 
Jos olisit heti kertonut tulevista haalaribileistä ja opiskelun tuomista eduista, olisi suhtautuminen ollut varmasti paljon myönteisempi!

I'm just kidding ;D

Kiitos lohikäärme, alias Tuula <3


Kokeilin jo putkeakin :D 
Mesta on ihan huippu, suuri kampus jonka sisältä löytyy pieni kylä täynnä ravintoloita (opiskelija hinta 2,60€!) ja erilaisia toimipisteitä.
Oma ainejärjestö PIRATE, jonka pinkit haalarit menivätkin jo tänään tilaukseen, ja paaljon muuta!


Kampus terkuin, Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!