lauantai 6. syyskuuta 2014

Verhoilukurssi ja päikkykaverisynttärit

Verhoilukurssit Ahjolassa alkoivat ja siellä  mua odotti keväällä aloitettu sohvaprojekti. 
Uusrokokoo sohvan istuin osa on tarkoitus laittaa uusiksi ja tarpeen mukaan myös selkä, mutta selän napitus-vekitys on sen verran työläs, ja kuitenkin hyvässä kunnossa, että sen auki repiminen olisi aikalailla turhaa työtä.
Kuvassa jousitus on jo uusittu, harmi että kuvaa en työn touhuissani huomannut ottaa, mutta pohjaan laitoin uudet satulavyöt, ja sidoin jouset kokonaan uusiksi. Seuraavaksi ompelen säkin kiinni joustimiin ja alan täyttämään sitä heinällä ellei vanhaa "heinäpatjaa" voi käyttää. 


Vielä on täysin auki mikä sohvan rungon väri tulee olemaan, tai minkälainen kangas siihen tulee. Muutamia yhdistelmiä olen päässäni pyöritellyt:

-Musta runko, musta kangas, joko yksivärisenä tai jollain kuviolla.
 (mutta kun on koirat ja koirankarvat niin tämä idea ei liene hyvä)
-Musta runko ja räiskyvä sametti esim polkkakarkin väri
-Karkin värinen runko ja valkoinen/ pastelli kangas
-valkoinen runko ja esim musta-valko raidallinen /ruudullinen kangas

Eli paljon pyörii päässä vaihtoehtoja mutta kankaan hankinta on sen verran suuri rahallinen satsaus, että haluan olla varma lopputuloksesta, ja mielellään niin että se sopisi meidän sisustukseen. Tosin mitään paikkaa sillä ei vielä ole ja ihmettelenkin mihin ihmeeseen se tulee... mutta se on sen ajan mure.

Meillä vietettiin 4v päikkykaverisynttäreitä ja olipahan ihanat kemut!

Leivoin pienille suklaamuffinseja mutta kuorrute ei ottanut kovettuakseen kunnolla, joten meillä oli täällä 9 pientä tahmatassua :DMaapähkinävoi fudgea tein edellisenä päivänä ja tuon maapähkinävoin ansiosta ei fudgekaan kovettunut kunnolla kovaksi, joten meillä oli edelleen tahmatassuja :D
Fudgen päällä valkosuklaata. 
Toiveena sankarilla oli mansikkakakku ja tässä perinteinen mansikka-banaani täytekakku joka muuten oli hyvää vaikka ei sen kummempia kikkailuja ollutkaan!


Sankari oli varsin maireana ja juhlat onnistuivat hyvin!

Kohta saakin virittää 8-vuotis synttäreitä mutta ajateltiin ehdottaa, joskos ottaisi pari kaveria ja isäntä veisi pojat laivalle... saas nähdä mitä tulee!

 Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!