tiistai 17. maaliskuuta 2015

Simpan mökin muodonmuutos


Tämäkin päivitys on kiva aloittaa Opuntiasta nappaamillani tulppaaneilla, jotka oli minitulppaaneita mutta maljakossa ne turposit ja puhkesivat upeasti kukkaan. Ah mä niin rakastan näitä. 

Noniin. Tämän hetken projektini liittyy tiiviisti kuvassa olevien isoisovanhempieni hirsimökkiin. Siitä on nyt päätetty tehdä meille talviasuttavakin mökki. Talviasuttava nimenomaan sen takia että viihdyn tuolla hyvin talvella; siellä on kiva hiihtää, moottorikelkkailla, kelkotella, istua laavulla ja kodassa ja saunoa ja pyöriä hangessa, mökki kun on kuivalla maalla. Kesät menee sitten kuitenkin merellä.

Pieneen kahden huoneen mökkiin on 50-luvulla tehty kaksi huonetta lisää mutta hienoa oli kaivaa nämäkin kuvassa näkyvät seinät esiin ja nehän jääkin ihan sellaiseksi, nyt ne vaan on väliseininä. Talo on isäni kotitalo, jonka pihapiirissä on jos jonkinmoista rakennusta ja vanhempieni mökki  on samalla tontilla naapurissa.
Punamulta mökki johon mulla on kyllä niin selkeet suunnitelmat jo. Alakerrassa keittiön ja olohuoneen välinen seinä on nyt purettu ja siitä saatiin yksi iso tupa, johon toivottavasti saadaan myös puuhella.  Alakertaan jää sen lisäksi iso makuukammari jossa on iso tiilimuuri, jonka paikallinen nokinenä kävi toteamassa vielä käyttökelpoiseksi kuhan jotain pientä sille ensin tekee, esimerkiksi rakentaa piipun katolle.
Yläkerta tulee olemaan myös isoa avointa tilaa lankkulattioineen ja kattohirsineen. Se saattaa paremminkin toimia lasten kesähuoneena.
Talo on viimeksi ollut asuinkäytössä edesmenneellä sedälläni yli 6 vuotta sitten. Vaikka paikka on meidän sukutila, se on tunnettu Simpan mökkinä niin kauan kuin itse muistan ja ajattelin että sellaiseksi se saa jäädäkin.

Simpan mökistä tulee siis mun rauhottumispaikka, tai näin mä ainakin luulen ;)Isän kanssa ollaan saatu hirveesti aikaisesti noin 5 päivässä yhteensä sillä mökki oli ensinnäkin aivan totaalisen täynnä tavaraa.
Keittiön satavuotiaan muurin purusta aloitettiin ekana, ja se oli kyllä niin hauskaa hajottaa sitä ja heitellä tiiliä ikkunan alla odottavan traktorin kyytiin. Niin terapeuttista. Kaikenkaikkiaan purkaa ja repiä ja heti näet työntulokset.


Muuri purettu ja värikkäät seinät vielä jäljellä.


Rappusten alla on hyvä paikka jonkin sortin ekokäymälälle. Eteisen lattia lankut on pakko repiä pois, toivottavasti ehjänä ja kaivettava hiukan maata että saadaan kuistikin taas hengittämään.


Mut sitte. Oli pakko ottaa kuvia vuosien saatossa moneen kertaan tapetoiduista seinistä. Mitä hauskempi /  karmeimpia tapetteja sieltä paljastukaan!


Pimeitä kuvia. Mutta niin komeita hirsiseiniä jotka saa jäädä mutta vähän vaalemman sävysenä. Päätin että kaikki hirsi ja lauta pinnat jätetään, ainoastaan annetaan niille väriä. Joskus myöhemmin koolataan sitten ulkoapäin mökki että saadaan lisää lämpöä.Tässä samaa seinää nyt väliseinänä, mikä näkyy ekassa kuvassa isoisovanhempien takana. Se on tosi nätin kulunutta, tosi tummaa hirttä josta sammaleet tippuilee väleistä mutta väliseinissä se ei haittaa.


Pääsen taas loppuviikoksi jatkamaan projektia, enkä meinaa malttaa odottaa!
Terhi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!