maanantai 20. huhtikuuta 2015

Simpan mökin kastajaiset!

Simpan mökillä saatiin viikonloppuna viettää jo pieniä kastajaisia. Kun hella ja jääkaappi saatiin paikoilleen, laitoin siellä jo ruokaa, juotiin kahvit mummun ja papan kanssa ja herkuteltiin brunssillakin kummipojan perheen kanssa. Aamu teellekin sain seuraa naapurista. Eli vilkastahan tuo elämä maallakin on. Hauskaa miten ihmiset käy siinä poikkeemassa!


Alakerta alkaa siis olemaan aika hyvällä mallilla ja lämpöäkin saatiin jo parinkymmenen asteen verran. Ekana aamuna tosin kun olin yksin mökillä yötä, oli aamulla +10. Aika rapsakka keli heräillä. Ilmalämpöpumppu on seuraavaksi hankinta listalla, tällä hetkellä mennään ihan sähköpattereiden voimin mutta syksyyn mennessä toivottavasti saadaan myös piippu katolle ja muuri lämpenemään.


Mummu ja Pappa kävi iltapäiväkaffeella ja luonnollisesti lapset menee aina aika sekaisin. Lentopalloa pelattiin kammarissa, painit jo heti ovella ja palloilua pitkin mökkiä. Yksi ilmapallopussi ja koko viikonloppu meni lapsilta palloillessa! Onneks kohta on vappu.


Kummipoika perheensä kanssa kävi pikku brunssilla ja olipa kiva kun tupa oli täynnä elämää. Näitä hetkiä tulee toivottavasti paaaaaaljon lisää!


Sohvapöytä saatiin vihdoin paikoilleen. Taisi isälle ottaa kotitalon vanhan pöydän jalkojen sahaaminen lyhyemmäksi koville, mutta se on kuin tehty tuohon tarkotukseen. Sopivan kulunut, tälle en muuta tehnyt kuin hiukan hivasin ja putsasin. 


Tulihan se sekin hetki illasta kun jalat sai nostaa pöydälle. Muisteltiin isän kanssa että remppa aloiteltiin maaliskuun alkupäivinä joten on tässä saatu aikaiseksikin! Tutkittiin vanhaa saunarakennusta joka on vanha hirsikehikkoinen, hiukan joka puolelta lahonnut mökki pihassa, mutta hyvä oli se että näyttäisi että hirsirunko on tukevasti pystyssä. Joten luulenpa, että seuraavaksi käydään sen kimppuun ja sitten vasta yläkerran pariin. Pesu mahdollisuudet kun ois hyvä kuitenkin olla. Vaikkakaan naapuriin, vanhempien mökkiin juoksevan veden alle ei ole kuin muutama askel.


Simpan vanha soitin toimii hienosti ja täytyykin tuoda tänne takaisin aikaisemmin pispalaan viemäni vinyylit. Aarne-papan syntymäpäivälahjaksi saama lämpö/kosteusmittari pääsi myös takaisin mökin seinälle. Pöytä tuli turusta mummilta jo aikaisemmin. Hioin ja maalasin sen.


Kammarin sängyllä Kerttu-mummun virkkaama päiväpeitto joka oli tehty keltaisesta langasta alunperin. Pari vuotta sitten värjäsin sen tummansiniseksi. Sain orvokkeja ja vielä ne saapi oleilla klasien sisäpuolella.


Maailman suloisin pieni poika!
Kummipoika on kyllä niin retee pillifarkuissaan että koko ajan hymyilyttää kun sitä katsoo :D

 

Seuraavaksi keskitytään koulutehtäviin ja jatketaan touhuja sitten taas viikonloppuna eteisen ja vessan parissa.
Ilmat lämpenee ja prätkäkausi lähestyy!!!!!!!!!!!

Terhi

1 kommentti:

  1. Näin etuoikeutettuna brunssilaisena, voin vain todeta, että se on juurikin niin ihana kuin miltä näyttää!!! <3 Kiitos vielä leppoisasta lauantaista - niitä odotellessa taas… ;)

    VastaaPoista

Parhautta on saada kommentteja!