maanantai 18. toukokuuta 2015

Terassin tekijäiset

Tervehdys!
Simpan mökissä hommat vaan jatkuu, mutta onpa siellä kiva kyllä touhuillakin kun ilmat lämpenee ja käki antaa tahtia vasaran iskuille! Pääskynenkin kävi kuulemma morjestamassa suulin vintillä. 

Isä oli viikolla tehnyt hirsiseinään oviaukon ja naapurista löytyi siihen passeli terassin ovi. Valoa tulvii taas mukavasti lisää tupaan, ja terassilla on kiva hörppiä aamu ja ilta teet. 
Tavaraa alkaa kertyä aika paljon jo tännekkin mökkiin. Mutta kun mie niin tykkään kaikesta söpöstä krääsästä.Nyt näkee eteläänkin uudesta terassiovesta jonka sipaisin valkoiseksi.Eteinen sai myös jonkinlaista ryhtiä kun isä toi sinne hienon vanhan kaapin yhdestä autiotalosta, luvan kanssa.  Sen kauhuksi maalasin kaapin samalla punaisella kuin vessan seinät ja kammarin ikkunalistat. Ruostuneet vetimet pitää vielä uusia.  Lampetit pääsi myös paikoilleen ja ovat pistorasiaa vailla käyttövalmiina. Vanhoja valokuvia on tulossa vielä seinille. 
Pelargonit on saanut vielä toistaiseksi olla huussin ikkunan sisäpuolella. 
Seinissä sama punainen kuin kaapissakin. 

 Isä on vuosia kasvatellut kaktuksia omalla mökillään. Siellä ikkunalla on varmaan niille passeli ilmasto, sillä ne kukkii siellä joka vuosi ihan täysillä. Ajattelin ettei se huomaisi jos silloin tällöin kävelen sieltä kaktus kädessä omaan mökkiin, niitä kun on niin paljonkin ;)


Isä oli askarrellut terassin rungon ja jatkoin sitä ruuvaamalla lattiaksi vanhat suulin lankut. Niitä oli juuri sopiva määrä, ovat siis samoja lankkuja joista tehtiin pöytäkin köökkiin. Ristikko kaiteet tein omin pikku kätösin kokonaan itse, pientä konsultaatiota tarvitsin että alkuun pääsin. Kun vaan hommaan ryhtyy niin kaikkea sitä sitten osaakin! Oon itekkin aika ihmeissäni. 
Ajattelin että ne ei maalia kaipaiskaan, vaan saavat kesän aikana harmaantua rauhassa. Lattiaan laitetaan varmaan joku suoja sillä ois kiva että se hiukan hylkisi vettä. 
Katos asiat jäi hiukan vielä vaiheeseen, jossain vaiheessa suunnitellaan varmaan valokatetta terassille, tai osaan siitä. 

Kuivat pöllit kuorittiin ja ne pääsee terassille tulevan pitkän pöydän kavereiksi jossain kohtaa muiden tuolien kanssa. Luulenpa että näytän niille hiukan vielä hiomakonetta.Aurinko painuu mailleen. Terassi on hyvässä suunnassa sillä siihen paistaa aurinko miltei koko päivän. 

 Ihan alko tekemään mieli hattaraa kun saunasta kävellessäni huomasin tän. Muistinkin että ollaan hattarakone saatu lahjaksi,  joten pitääpä kaivaa se käyttöön.

 
Kyykin kävi morjestamassa ja koivun silmut kimmelteli auringossa.
Maalla on mukavaa.

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!