torstai 25. kesäkuuta 2015

Brännskäristä Stennskäriin!

Hyvää juhannuksen jälkeistä elämää! 
Viime torstaina startattiin stormälön kotisatamastamme merelle ja olihan se aikamoinen lähtö. Sovittiin että lasten kanssa jäädään vielä nukkumaan kun K lähtee liikuttamaan venhettä vesille. Aika pian jouduttiin kaikki heräämään pillien ujellukseen kun moottori ilmoitti ylikuumenemisesta, ja kun pomppasin sängystä ylös, tajusin jalkani kastuneen kun veneen lattialla oli vettä. Pienet paniikin hetket koettuani, mieheni ohjatessa venettä tyynen rauhallisesti (!) päästiin takaisin laituriin ja huomasin heitteleväni lapsia keulaluukusta ulos. 
Olin varma että tämä juhannus oli sitten tässä. 
Kävipä onneksemme toisin. Vika oli korjattavissa, sillä moottorin jäähdytysvesiputki oli rikkoutunut ja kaupasta sitten vaan hakemaan uutta. 
Pari tuntia myöhässä päästiin liikeelle ja vaikka tajuttiin lämppärin olevan myös sähkövian johdosta rikki, ei mikään enää estänyt lähtöä kun merellä paistoi aurinko.


Juhannusaatto vietettiin Brännskärissä. Ihana paikka, jota pitää Lennart perheineen. Pääsin osallistumaan juhannussalon tekemiseenkin. Itse väsäämäni salkorinkula.


Illalla vuokrattiin sauna ja saunottiin yhdessä Salolaisten kanssa upeeta auringonlaskua seuraten. Saaren eteläpuolelle valmistui viime kesänä uusi sauna ja siellä saa ihan rauhassa saunoskella. Tässä kohtaa iltaa meiltä oli myös rikkoutunut kumiveneen perämoottori, keskelle merta, joten hermot olivat lopullisesti revityt ja muuta ei enää voinut kuin nauttia tästä hetkestä. Eli niille jotka kuvittelee merellä olon olevan varsinkin lasten kanssa pelkkää ihanuutta, saanen karistaa kovalla kädellä ne kuvitelmat. 


Tuulta ei juurikaan ollut reissussa mutta pikkuisen päästiin purjeita nostamaan sunnuntaina auringon porottaessa täydeltä taivaalta! Veneessä oli bikinikeli! 
Juhannuspäivä vietettiin viereisellä saarella, Stennskärissä. Siellä käytiin luontopolulla ja ostettiin makoisaa saaristolaisleipää. 
Tässä yleisiä vierasvenesatamien antimia. Mahdollisuus on yleensä ostaa leipää, perunoita, kalaa ja kasviksia.Reissu tehtynä ja lähtötee keitettynä termariin kotimatkaa varten. 


Siirryin lasten kanssa näihin tunnelmiin mökille. 
Totesin olevani lomalla. Reissuterveisin tytöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!