sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuisia kohokohtia

Viime viikolla juhlittiin Hertan 5v synttäreitä Simpan mökillä. 
Päivä oli yllättäen aurinkoinen ja innostuin virittämään sinne joskus ompelemani lippunauhankin. Mökillä on ihanaa. Ihan hiljasta, korkeintaan ohi ajavat autot tai traktorit pitää välillä ääntä, tai sitten tappelevat lapset. Mut eikös se kuuluu jokaiseen lomaidylliin. Kiva kyllä jo on, että koulut ja päikky kohta alkaa, saa rytmeistä taas kiinni ja elo asettuu uomiinsa.


Pellavaliina kaivettiin esille ja pöytä täyttyi herkuista. Mummu leipoi ison mansikkakakun viisi vuotiaalle.


Mansikkaa haettiin 10 litraa naapurista ja yhden päivän aikana ne jo syötiinkin! Pitää hakea uusi satsi pakkasta varten siis. Tuliaisiksi turkulaisilta sain kanttarelleja. Oi että ne on hyviä, ihan vaan voissa paistettuna suolan ja sipulin kanssa. 


Heinäkuussa vietettiin myös kadun yleisurheilu päivää pyynikin kentällä. Lajeina oli pituus, kuula, turbokeihäs, 50 metrin juoksu sekä kierrosjuoksu. Meidän perhe taisi päästä ihan kultasijoille jopa! Hauska päivä ja hienoa että kaikki osallistui ihan kaikkeen. Meillä on kyllä niin super kiva katu väkineen. Pakko jälleen mainita.Hertta heittää turbokeihästä.


Oliver voitti lasten juoksun ja opetteli työntämään kuulaa.


Huippu päivä ja vaikka me oltiinkin välillä ketarat ojossa kentällä, oli hauska verestellä koulumuistoja peruslajien parissa. 


Kaikki uurastus palkittiin tietysti herkuilla kasvimaan leikkipuulla, jonne naapurin rouva oli kantanat selkä vääränä herkkuja!

Rapu aika! 
Vietettiin hiukan aikasemmin kuin aikasempina vuosina rapu iltaa. Kun lapset oli mummulassa oli mukavaa rauhassa kokkailla ja kutsua naapurit syömään. Koottiin rapuleipiä ja parannettiin muolimoo. Pimeään ja sateiseen päivään sai jo kynttilöitäkin sytyttää ja fiilistelin olkkariinkin jo hiukan syksysempää meininkiä. Matot pitäisi vielä saada pesun jälkeen lattioille. Tykkään että kesällä matot saakin olla pois, koska kaikki kävelee paljain jaloin ulkona niin on sitten helppo mopata sillon tällön.
Tälläsiä fiilistelyjä tällä erää, vielä viikko lomaa ennen kuin koulut alkaa. Työt loppui siis tänään ja lähetään merelle ensiviikoksi. Muistuttelen tässäkin nyt kaikkia ens sunnuntaina olevasta pispalan pihojen kirppiksestä. Aion myös pitää pihassa kirppistä, joten poiketkaahan!

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!