sunnuntai 16. elokuuta 2015

Puuhaa ja Pällistelyä

Pelargonit nauttii lämmöstä. Niin minäkin.
 Mökillä kävin taas kääntymässä ja tajusin että nyt voi jo ottaa fiilistely kuvia kun oikeastaan kaikki mitä nyt tehtävissä tällä erää mökissä, tai sen alakerrassa on, on tehty. Nyt saa nauttia mökistä, hiljaisuudesta maalla ja hiukan tuunailla sen sisustusta. 
Kumma kyllä, nautin suunnattomasti täällä vaan olemisestakin, vaikka parasta on kyllä silti puuhastella jotain pientä, ja sitähän riittää. 
Tänään rykäistiin kuin huomaamatta Oliverin, sekä mummun ja papan kanssa pihasta heinikkoja matalaksi. Hirveesti ois kaikkia suunnitelmia pihaan, mutta kuitenkin sillä järjellä että kaikki ois helppohoitoista ja idylliin istuvaa. 
Vanhan omenapuun alla on kivijalka, jonka päälle oon unelmoinut paikkaa aamuteen juomista varten. Nyt kun siitä on heinikko raivattu, oon askeleen lähempänä sitä aamua.


Alakerran tila alkaa olemaan jo maximi sisustettu :D  Oon alitajuisesti karsinut meiltä kotoa hirveesti tavaraa, varmaan sen takia että saan mökille kaikkee ihanaa pientä purkkia ja purnukkaa, pöytää ja jakkaraa. 


Vasemmalla näkyvä lipasto peileineen ja kaappeineen on alun perin lähtöisin tästä talosta ja tältä paikalta. Maalasin sen ja se tais jo ainakin pari vuotta viettää meillä kotona, mutta nyt palautin sen alkuperäiseen miljöönsä. Seinäkaapit on vielä asennusta vailla. Terassista kyllä nauttii näillä keleillä. Oliver on raahannut trampoliinin sen alle ja hyppii sille terassin kaiteen päältä. 

Laverisänky on osoittautunut mökillä käytännön ihmeeksi. Sen saa niin näppärästi nippuun ja leviäksi tarpeen tullen. 


Syksy on tulossa ja perhoset ei paljoa lämmitä kuin sielua takan kyljessä ellei piippua saada talveksi katolle. Eli sellainen projekti odottaa vielä tekijää. 


Eteiseen nostin jo sukset valmiiksi jos joku aamu ovesta ei pääsekkään pihalle ilman niitä. 
Pimeä tulee jo kovin aikaisin ja seuraavaksi kun meen, panostan pihan valaisuun, lyhtyihin ja sellaisiin. 


 Jokunen viiko sitten kerroin aloittaneeni yläkerrassa seinien purun. No, isä oli jatkanut hommia ja nyt yläkerrassa näyttää jo tältä. Lattiaakin se oli jo kovaa vauhtia tekemässä. Toinenkin pääty saa isomman ikkunan ja tilaa tulee jäämään avoimeksi. Tukipalkkeja on pakko jättää ettei katto tule niskaan. Ainoastaan katon parrut on tarkoitus maalata valkoiseksi, muuten puu saa näkyä. Puulattiasta tulee myös valkoinen ja oikealle seinälle koko matkan tulee valkoista lauta seinää/ovia, jotta romua saa sinne kätkettyä. Ikkuna seiniin on tulossa tapani mukaan jotain hyvinkin elävää ja värikästä tapettia, kuin myös portaikkoon. 
Odotan jo että yläkerta valmistuu, vaikka odotan myös sitä että pääsen itse ajan kanssa sitä rakentelemaan. Siellä on muuten ihan mahottoman kokoisia ampiaispesiä, mutta asukit on onneksi jo lähteneet. 
Yläkerrasta on tarkoitus tulla avoin puuhastelu tila, ja tila lapsille, jossa ne saa rauhassa temuta.

Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parhautta on saada kommentteja!